2016-10-20 10:00:31• hírek • Szatmar.ro

Testvériskolai látogatás az érdi Marianumba

Idén is ellátogattak Érdre a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai, az alábbiakban Kabai Tünde és Berchi Stefánia VI. osztályos diákok a kirándulásról szóló beszámolója olvasható.

"Mint minden októberben, idén is útra keltünk Magyarországra, testvériskolánkhoz, az érdi Marianum Általános Iskolába, akikkel már 12 éves partnerkapcsolatunk van. Tizenhat diák és kísérő tanáraik alkották a csapatot. Zökkenőmentes utazás után megérkeztünk az iskolához. Ott már vártak vendéglátóink, akik különböző érdekes programokat szerveztek nekünk. Gazdag program várt ránk: Győrbe, Pannonhalmára és Herendre látogattunk a nap folyamán. Győrben, a Székesegyházban láthattuk a híres Könnyező Madonnát, valamint egy Szent László ereklyét.

Pannonhalmán egy egykor ott tanuló diák és volt tanára kalauzolt végig az apátságban: a templomban, altemplomban és a kis udvart körülvevő kerengőben, valamint a könyvtárban, ahol láthattuk a híres - tihanyi és pannonhalmi - apátságok alapítóleveleit. Együtt ebédeltünk a bentlakó bencés diákokkal, majd elindultunk Herendre. Alkalmunk volt végigkövetni a porcelángyártás egyes munkafolyamatait, majd a világszerte ismert herendi porcelánokat csodálhattuk meg a kiállító teremben.

Utolsó nap a Csodák palotájában, Budapesten, jártunk, mely mindenki számára nagy élmény volt, a legemlékezetesebb egy fizika kísérleteket bemutató interaktív előadás volt.

Az iskola menzáján közösen fogyasztottuk el az ebédet, rövid búcsú után indultunk is Szatmárra. A hazaúton mindenki kellemes érzéssel gondolt vissza az Érden eltöltött pár napra".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: